
okunma
1. Beyaz Şapkalı SEO
Birinin beyaz şapka SEO dediğini duyduğunuzda, bu, Google dahil büyük arama motorlarının şart ve koşullarına uygun SEO uygulamaları anlamına gelir. Beyaz şapka SEO, arama motorunun hizmet şartları ile web sitenizin bütünlüğünü düzenlerken arama motorunun SERP'lerdeki sıralamasını iyileştirir. Beyaz şapka SEO uygulamaları, başarılı bir web sitesi oluşturmanın en iyi yoludur. İşte kesinlikle izlemeniz gereken birkaç beyaz SEO uygulaması:
- Anahtar kelime açısından zengin, açıklayıcı meta etiketler kullanın
- Web sitesinin ziyaretçilerine kaliteli hizmet ve içerik sağlamak
- Web sitenizde gezinmeyi kolaylaştırın
2. Siyah Şapkalı SEO
Black-hat SEO, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almak için Google'ın arama algoritmasındaki zayıflıklardan yararlanır. Arama motoru sonuçlarında öne geçmek için spam içerikli veya ücretli bağlantı kurma stratejileri , anahtar kelime doldurma, gizleme vb. Bu uygulamalar anında sonuç verir ancak Google tarafından tespit edilirse web sitenizi olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, siyah şapka SEO'dan kaçınmanız önerilir.
3. Gri Şapkalı SEO
Beyaz şapkalı SEO'dan daha riskli bir SEO uygulamasıdır. Bunun nedeni, gri şapka SEO uygulamalarının ne beyaz şapka ne de siyah şapka kategorisine girmemesidir, çünkü konuyla ilgili şartlar ve koşullar belirsizdir. Ancak gri şapkalı SEO uygulamalarının kullanılması, arama motorlarından site yasağı ile sonuçlanmayacaktır. Daha basit bir ifadeyle, gri şapka SEO'ya uygun olarak yayınladığınız materyal veya içerik tam olarak tanımlanmamıştır. Gri şapka SEO uygulamalarını bilmek, adil uygulamaları benimsemenize yardımcı olacak olumsuz sonuçların farkında olacağınız için web sitenizi trafik kaybetmekten kurtarabilir.
4. Sayfa İçi SEO
Sayfa İçi SEO, sıralamaları ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için web sayfalarının başlık etiketlerini, dahili bağlantılarını, HTML kodunu, URL'sini, resimlerini ve diğer birçok sayfa öğesini optimize etme sürecidir. Sayfadaki faktörler için arama motoru optimizasyonu (SEO) şunları içerir: Google botları için optimizasyon yaparken web sitenizin kullanıcıları için bilgilendirici, alakalı ve ilgi çekici içerikler yazmalısınız.
- Malzemenizin önemli bölümlerini vurgulamak için HTML etiketlerini kullanmak ve
- Bozuk bağlantılar veya içerik tekrarı kontrol ediliyor.
- Fotoğrafların dosya boyutunu küçültme.
Açık ve anlaşılır olduklarından emin olmak için çok sayıda sayfanın URL'sini yapılandırma.
5. Sayfa Dışı SEO
Sayfa dışı SEO'yu, Google'ın arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olmak için web siteniz dışında yaptığınız her şey olarak düşünebilirsiniz. İyi bir sosyal medya reklamı almayı, müşterilerin çevrimiçi forumlarda size iyi yorumlar vermesini sağlamayı ve sizinle aynı alandaki güvenilir web sitelerinden bağlantılar almayı içerir.
6. Teknik SEO
Teknik SEO'nun birincil amacı, Google'ın botlarına web sitenizin sayfalarını başarılı bir şekilde tarama, yorumlama ve dizine ekleme konusunda yardımcı olmaktır. Örneğin, kapsamlı bir XML site haritası oluşturmak ve sitenizi mobil uyumlu hale getirmek, web örümceklerinin sayfalarınızı içeriklerine göre filtrelemesine ve sınıflandırmasına yardımcı olmak için kullanılan taktiklerden yalnızca birkaçıdır. Daha fazla bilgi için teknik SEO hakkındaki yazımıza bakın.
7. Uluslararası SEO
Uluslararası SEO, web sitenizin farklı alanlardan ve dillerden gelen organik trafiğini iyileştirir. Uluslararası SEO'da başarılı olmak istiyorsanız, hedef pazarınızın kültürel bağlamına hitap etmeli ve onların kendi para birimi ve dillerinde işlem yapmalarına izin vermelisiniz. Tarihler ve saatler için listelendikleri yere göre doğru formatı kullanın. Endişeleri varsa, ana dillerinde konuşun. Uluslararası SEO, hedef kitleniz için iyi bir çevrimiçi deneyim yaratmayı amaçlar.
8. Yerel SEO
Yerel işletmeler için yerel SEO stratejisi, işletmenin Google'daki yerel arama sonuçlarında daha görünür olmasına yardımcı olduğu için en önemli SEO türlerinden biridir. Yerel SEO, işletmelerin davranışlarını trilyonlarca arama yoluyla analiz ederek yerel kitleye ulaşmalarına yardımcı olur. Yerel SEO uygulamalarını kullanırsanız, yerel işletmeniz aynı anda hem arama sonuçlarında hem de yerel harita paketinde daha üst sıralarda yer alma fırsatına sahip olur. Bu da işinizi büyütmenize ve web sitenize gelen trafiği artırmanıza yardımcı olur.
9. E-ticaret SEO'su
E-ticaret SEO, ücretli arama ile trafik elde etmenin en iyi yollarından biridir, ancak SEO maliyetleri çok daha düşüktür. Birisi bir ürün veya hizmet aradığında daha üst sıralarda yer almak için çevrimiçi mağaza web sitenizi oluşturmanıza yardımcı olur.
Web sitenizin SERP'lerde görünmesi önemlidir; Aksi takdirde, potansiyel ve nitelikli e-ticaret müşterilerine kritik erişimi kaybedersiniz. Rakiplerin araştırması, ana sayfa SEO'suna odaklanması ve web sitesi mimarisinin doğru yapılması durumunda, e-ticaret SEO'su trafik getirmek ve arama hacimlerini artırmak için web sitenizi optimize edebilir.
10. İçerik SEO'su
SEO türleri listesindeki bir diğer isim de İçerik SEO'dur. Web sitenizi yapılandırmak, SERP'lerde daha üst sıralarda yer almak için yazı, grafik veya video gibi benzersiz içerik oluşturmayı ifade eder. İçerik SEO'ları ile çalışırken üç şey göz önünde bulundurulmalıdır - metin yazarlığı, site yapısı ve anahtar kelime stratejisi. Kaliteli içerik olmadan web siteniz arama sonuçlarında yer alamayacağından üçünü de dengelemek çok önemlidir.
Ayrıca, içeriği yayınladıktan sonra kontrol etmek, yayınlamadan önce kontrol etmek kadar önemlidir. İçeriğinizin nasıl performans gösterdiğini takip edin. Web sitenizin erişimini genişletmek için gerekli değişiklikleri yapın, yeni ürünler ekleyin ve çeşitli stratejiler uygulayın.
11. Mobil SEO
Mobil SEO, bir sitenin arama motorları için optimize edilmesini ve aynı anda cep telefonları ve tabletler gibi cihazlarda düzgün bir şekilde görüntülenebilir olmasını sağlamak için kullanılan bir terimdir. Bir müşteri cep telefonunda bir markayla ilgili kötü bir deneyim yaşarsa, bir daha asla geri dönmeyebilir. Müşterilerinizin mümkün olan en iyi deneyimi yaşamasını istiyorsanız, bu tür arama motoru optimizasyonunu uygulamanız gerekir. Sitenizin stilinin, yapısının ve sayfa hızının mobil kullanıcıların fikirlerini değiştirmemesini sağlamak önemlidir.
12. Negatif SEO
Negatif SEO, bugün uygulanan iğrenç ve etik olmayan bir SEO türüdür. Negatif SEO'nun amacı, rakiplerinizin arama sıralamasını düşürmek, böylece onları geçebilmeniz veya onlara karşı avantaj elde edebilmenizdir. Kötü SEO teknikleri, birinin sitesine girmeyi ve bu siteye şüpheli şekilde çok sayıda düşük kaliteli bağlantı oluşturmayı ve sayısız internet forumlarında ve tartışma panolarında, vb. onlar hakkında olumsuz geri bildirimler veya incelemeler yayınlamayı içerir. Kötü SEO yaparken yakalanan bir kişi, yasal sonuçlara katlanmak zorundadır.
Üyeler Ne Diyor?
0 comment